World on Rails

Powered by WorldOnRails.nl
Het is momenteel 04 jun 2020, 18:20

Alle tijden zijn UTC+01:00
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 6 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: 09 apr 2017, 12:04 
Offline
Maglev

Lid geworden op: 07 okt 2011, 08:34
Berichten: 485
Land: Nederland
Locatie: Enschede
Deel 1: Timișoara-Beograd-Kraljevo
Deel 2: Kraljevo-Mitrovica-Prishtinë
Deel 3: Prishtinë-Pejë-Skopje-Prizren-Tiranë

We zijn inmiddels aangekomen in Albanië, in de hoofdstad Tiranë om precies te zijn. Forumgebruiker Accelerat is hier een half jaar op uitwisseling en samen met forumgebruiker Raver ben ik bij hem op bezoek. Accelerat's appartement is onze uitvalsbasis in Albanië, in totaal blijven we vier nachten in dit land waarvan we er drie bij Accelerat doorbrengen en waarvan de eerste inmiddels achter de rug is. Onze tijd in Albanië besteden we vooral aan uitstapjes, van Tiranë hebben we overdag eigenlijk maar weinig gezien. Na de uitstapjes zullen we vanuit Tiranë de bus nemen naar Podgorica/Подгорица, de hoofdstad van Albanië's noorderbuur Montenegro. Een kaartje van dit deel staat hier, het overzichtskaartje is hierte vinden.

Onze eerste volledige dag in Albanië brengen we een bezoek aan de kuststad Durrës, op slechts 30 km ten westen van Tiranë. Bussen rijden frequent, daarnaast is er ook nog een zeer schaarse treinverbinding. Tot een paar jaar geleden was er nog een wat uitgebreider spoorwegnetwerk in Albanië, maar recentelijk is dat teruggeschroefd tot enkel "Tiranë"-Durrës.Tiranë's hoofdstation is gesloopt, zodat er nu alleen treintjes tussen de voorstad Kashar en Durrës rijden - vandaar de aanhalingstekens. De verbinding is zelfs een tijdje helemaal weg geweest, maar momenteel zouden er per dag twee treintjes per richting moeten rijden - in theorie. Dat de praktijk anders kan zijn zal zo wel blijken.

We beginnen de dag rustig en na het ontbijt worstelen we ons in een stadsbus naar het busstation waar de bussen richting Durrës vertrekken. Het verkeer in Tiranë is even wennen, zelf rijden zou ik hier niet zo graag doen :mrgreen: Aangekomen op het chaotische busstation, wat feitelijk een gekraakte parkeerplaats lijkt, is het lastig om de bus naar Durrës te missen. De ronselaars voor buspassagiers proberen een bestemming in je hoofd te prenten voordat je je eigenlijk bedacht hebt waar je ook alweer heen ging. Niet veel later zitten we dan ook in een bus, die na een paar minuten vertrekt zodra alle stoelen gevuld zijn. De rit naar Durrës duurt een kleine drie kwartier, ver is het niet namelijk.

1. De bus- en treinstations liggen naast elkaar tegen het centrum aan, vanmiddag willen we een poging gaan doen om met de trein terug te gaan.

Afbeelding
Durrës bus station by Timon91, on Flickr

Alle foto's van Durrës staan hier, een aantal staan er ook in het verslag.

2. Durrës ligt aan zee en heeft een grote haven, voor mooie stranden moet je elders in Albanië zijn. Het stadje zelf is wel aardig, het doet mediterraan aan.

Afbeelding
Shatervani, Durrës by Timon91, on Flickr

3. Oude monumenten zijn er ook en de infrastructuur er omheen wordt ook mondjesmaat opgeknapt om het een prettigere voetgangersstad te maken.

Afbeelding
Venetian Tower, Durrës by Timon91, on Flickr

4. De rest van de stad wordt vooral gedomineerd door hoge appartementengebouwen, al dan niet in aanbouw.

Afbeelding
Apartment building in Durrës by Timon91, on Flickr

5. Een beetje onscherp, maar deze foto hoort toch écht wel bij ons bezoek aan Durrës. Zoals je wellicht al opgemerkt hebt is het weer vrij gauw: het waait behoorlijk hard en betrekt snel. Waar ik deze ochtend in Tiranë nog in m'n T-shirt naar de bushalte gelopen ben (we schrijven 6 februari!) is de lucht inmiddels al betrokken en dreigt het hard te gaan regenen. Een verlaten, verroeste kermis aan een stormachtige kust blijf ik toch wel een "mooi" symbool van vergane glorie en troosteloosheid vinden :P

Afbeelding
Fun fair near the beach, Durrës by Timon91, on Flickr

6. De kust zelf. Het water spat hoog op en inmiddels valt er ook steeds meer water van boven op ons.

Afbeelding
Seaside boulevard in Durrës by Timon91, on Flickr

Net voordat de echte hel losbarst - inclusief onweer - vinden we een vrij tafeltje bij Mulliri Vjeter en doen daar een baakske ;) Zodra de regenintensiteit iets afneemt gaan we op zoek naar wat eten, bij een lichtelijk ongezellig maar wel zeer lokaal tentje scoren we een heerlijke burek en een stuk trilece (Albanese taart) als toetje. De uiterst vriendelijke bediening maakt het bezoek mooi af :D Ook slagen we in dezelfde straat nog voor wat souvenirs, waaronder de meest afschuwelijke ansichtkaarten die ik ooit gezien heb - ze zijn letterlijk afkomstig uit de communistische tijd, we krijgen ze van de eigenaar gratis mee :mrgreen:

7. Terug op het station blijkt helaas de locomotief kwijt te zijn, geen Albanees treinritje voor ons dus :( De twee rijtuigen die vanmiddag naar Kashar hadden moeten rijden staan eenzaam aan het perron.

Afbeelding
Train to Kashar at Durrës railway station by Timon91, on Flickr

8. Ze hebben recentelijk een nieuw laagje coating gehad, maar die begint inmiddels ook al aardig af te bladderen. Het interieur ziet er overigens nog prima uit :)

Afbeelding
Train to Kashar at Durrës railway station by Timon91, on Flickr

9. Teruggekeken richting het stationsgebouw. Vroeger was dit hét spoorwegknooppunt van Albanië met treinen naar Tiranë, Vlorë, Shkodër en Pogradec, tegenwoordig rijdt er als je geluk hebt een trein naar Kashar....

Afbeelding
Durrës railway station by Timon91, on Flickr

Dan maar met de bus terug naar Tiranë, de rit verloopt weinig noemenswaardig. Terug in Accelerat's appartement nuttigen we een biertje, de rest van de dag bestaat uit verscheidene activiteiten met Accelerat's vrienden en vriendin. Één ding wat ik jullie niet wil onthouden is de "kaçurrel" cocktail, die gemaakt is van zo ongeveer alles wat in de communistische tijd beschikbaar was en tegenwoordig vooral een symbool is voor die tijd. Uiteraard moet die ook geprobeerd worden, in één van de weinige bars waar je die nog kunt krijgen. Het is dan ook vrij typisch dat we daar helemaal alleen zitten :mrgreen: We sluiten de avond af in een bar om de hoek, tegen tweeën liggen we op bed.

Het zuidoosten van Albanië is een hoek van het land die voor ons allemaal nog onbekend terrein is, dus onze laatste twee dagen gaan we op een #yolo-tripje naar deze uithoek. Korçë is de bestemming, de grootste stad in het zuidoosten en volgens Albanezen geen onaardig oord. In de buurt schijn je zelfs prima te kunnen skiën. Met de bus doe je er zo'n 4 uur over, aan Albanese riedelfurgons is niet te ontkomen - een "furgon" is een minibusje en de Albanese versie van de Russische "mashrutka" en de Turkse "dolmuş". Een ritje in de furgon gaat altijd gepaard met een mensonterende hoeveelheid riedelmuziek, helaas :mrgreen:

10. Nadat we onze riedelfurgon gevonden hebben en onszelf op de krappe stoelen geklemd hebben duurt het niet lang voordat we op weg gaan. De eerste etappe is naar Elbasan, waar stukken mooie snelweg afgewisseld worden met smalle bergstraatjes. Het uitzicht mag er wezen in ieder geval!

Afbeelding
On the road between Tiranë and Elbasan by Timon91, on Flickr

De muziek onderweg is overigens niet louter riedelmuziek, ook de welbekende Eurotrash wordt gedraaid en we liggen pas écht helemaal dubbel als nota bene Rapper Boef nog voorbij komt :mrgreen:

11. We naderen Elbasan.

Afbeelding
On the road between Tiranë and Elbasan by Timon91, on Flickr

12. Een modern gebouw, een bepuind kavel en een paard en wagen: een samenvatting van Elbasan!

Afbeelding
Elbasan seen from the bus by Timon91, on Flickr

13. In de buurt van Librazhd stoppen we, het is de enige stop onderweg. De chauffeur tankt hier middels grote hompen vlees moed voor de volgende etappe vol suïcidale manoeuvres, wij gebruiken het vooral als stop om de benen te strekken nadat we onszelf losgebeiteld hebben uit de spacieuze furgon :mrgreen:

Afbeelding
Stop near the main road close to Librazhd by Timon91, on Flickr

14. De inmiddels niet meer gebruikte spoorlijn naar Pogradec ligt hier vlak naast de weg. Het moge duidelijk zijn dat hier al een hele tijd geen trein gereden heeft. Jammer, want het is een prachtig gelegen spoorlijn. Inmiddels wordt de spoorlijn beheerd door Straathond B.V.

Afbeelding
Abandoned railway near Librazhd by Timon91, on Flickr

15. De andere kant op gekeken.

Afbeelding
Abandoned railway near Librazhd by Timon91, on Flickr

16. In het plaatsje Prrenjas ligt schijnbaar het grootste schrotdepot van de Albanese spoorwegen, helaas lijkt het erop dat het nu ontmanteld gaat worden. Hier kijken we terug op Prrenjas terwijl we verder klimmen.

Afbeelding
View over Prrenjas from the bus by Timon91, on Flickr

17. Na een lange afdaling komt het meer van Ohrid in zicht. We volgen de westkust van het meer voor een kilometer of 30 tot Pogradec. Aan de overkant van het meer ligt Corendonstan.

Afbeelding
Lake Ohrid seen from the bus near Pogradec by Timon91, on Flickr

18. Na een korte stop in Pogradec gaan we weer omhoog voor de laatste 40 kilometers naar Korçë.

Afbeelding
Lake Ohrid seen from the bus near Pogradec by Timon91, on Flickr

19. Naar het oosten gekeken. Ergens in deze bergrug ligt de Macedonisch-Albanese grens. Achter deze bergrug ligt Griekenland al.

Afbeelding
On the road between Pogradec and Korçë by Timon91, on Flickr

20. Korçë bereiken we om 3 uur 's middags, na een redelijk goede rit. Een "redelijk goede rit" houdt bij furgons in dat je nog leeft, niet gewond bent geraakt in een vermijdbaar verkeersongeluk, de rit binnen anderhalf maal de normale reistijd is afgelegd en je geen psychische schade hebt opgelopen door de onderweg opgezette muziek :mrgreen:

Afbeelding
Korçë bus station by Timon91, on Flickr

Alle 24 foto's van Korçë staan hier, iets meer dan de helft staat in het verslag. We verblijven hier één nacht en we gaan morgen terug naar Tiranë. Verblijf hebben we niet geregeld maar we hebben wel wat tips gehad. We komen uit bij Hotel Kocibelli, wat vlakbij het busstation ligt. Voor omgerekend €21 hebben we een redelijk goede driepersoonskamer.

21. We liggen helemaal dubbel als blijkt dat op het liftschermpje een playlist staat afgebeeld, maar "helaas" staat de muziek op pauze en kunnen we niet van de pareltjes genieten tijdens de reis naar onze verdieping :mrgreen:

Afbeelding
Elevator in Hotel Koçibelli, Korçë by Timon91, on Flickr

22. Het prachtige uitzicht vanuit onze kamer :mrgreen:

Afbeelding
View from Hotel Koçibelli, Korçë by Timon91, on Flickr

23. Ons hotel van buiten, een bombastisch geheel is het :mrgreen: Het exterieur is overigens niet representatief voor het interieur. Let ook op de "Bizarre Lounge", deze komt zo nog terug. Op het ijsbaantje op het verder saaie plein waar ons hotel aan ligt is niks gaande.

Afbeelding
Hotel Koçibelli and the Bizarre Lounge, Korçë by Timon91, on Flickr

24. Tijd om de stad in te gaan! De enige voetgangersstraat is niet heel bijzonder, aan het einde staat een mooie kerk maar gezien de aanwezigheid van een kinderrijke bedelaarsfamilie is het geen plek om lang rond te blijven hangen.

Afbeelding
Orthodox cathedral "Ringjallja e Krishtit", Korçë by Timon91, on Flickr

25. De straatjes van het oudere gedeelte van Korçë zijn best leuk om door te dwalen. Onderweg komen we nog dit uithangbord van een dierenwinkel tegen. Ik heb nog nooit een kat gezien met een "fuckmylife"-gezichtsuitdrukking, maar dit komt aardig in de buurt :mrgreen:

Afbeelding
Pet shop, Old Korçë by Timon91, on Flickr

26. Het straatbeeld.

Afbeelding
Old Korçë by Timon91, on Flickr

27. Mooie katten zijn hier ook te vinden!

Afbeelding
Beautiful cat in Old Korçë by Timon91, on Flickr

28. We lopen naar de bouwerij van Birra Korça, het bekendste product van deze stad. Deze ligt wat hoger op de heuvel en als we nog een stukje verder lopen hebben we een schitterend uitzicht over de stad, waarboven de zon nu langzaam onder gaat.

Afbeelding
Sunset view over Korçë by Timon91, on Flickr

29. De bergen zijn ook prachtig in de avondzon. Griekenland is overigens vlakbij en ligt op 19 km hemelsbreed vanaf hier aan de andere kant van de bergen, de dichtstbijzijnde grensovergang is desondanks 35 km rijden.

Afbeelding
Sunset view over Korçë by Timon91, on Flickr

30. Linksaf: brouwerij, rechtsaf: universiteit, rechtdoor: prachtig uitzicht!

Afbeelding
Sunset view over Korçë by Timon91, on Flickr

Wij kiezen voor linksaf, in de bar bij de brouwerij nuttigen we een paar zeer goedkope biertjes (~€0,50 per 0,4L), daarna gaan we in het centrum op zoek naar wat avondeten. Op een paar salmonellagrills na vinden we niet veel, maar we komen uiteindelijk toch uit bij een gezellig tentje. Het restaurantgedeelte blijkt achterin te zijn, in een soort van huiskamer. De daar kamperende familie wordt naar elders geëscorteerd en de tafel wordt speciaal voor ons midden in de kamer gezet.

31. Het eten mag er zijn: een uitgebreid voorgerecht en hoofdgerecht, met salade en een liter wijn voor omgerekend 20 euro met z'n drieën :mrgreen:

Afbeelding
Delicious meal in Korçë by Timon91, on Flickr

Via een ouzotje in de VoG-bar, die ook echt met deze hoofdlettercombinatie geschreven is en daarom al gauw is omgedoopt wordt tot de "Verklaring omtrent Gedrag"-bar eindigen we bij de eerder genoemde Bizarre Lounge.

32. Deze voldoet qua inrichting aan alle eisen :mrgreen: Extreem macho, foute muziek, veel epilepsiekleuren, plasticleren banken en duur importbier. Birra Korça, het beste biertje van Albanië, is te min voor de Bizarre Lounge :mrgreen:

Afbeelding
Bizarre Lounge, Korçë by Timon91, on Flickr

We lachen ons zo'n drie kwartier stuk om de sfeer bij de Bizarre Lounge, die op één ander tafeltje met instagrammende heren die allemaal dezelfde looks en kleren hebben na overigens compleet verlaten is. Terug in het hotel zappen we op TV nog langs een clip van Zanger Gerard, wiens naam voor de nodige hilariteit zorgt en die een mooie samenvatting van de dag geeft :mrgreen:

Rond negenen staan we op en starten rustig op. Behalve terugkeren naar Tiranë hebben we niet veel plannen vandaag, bovendien is het weer een stuk minder dan gisteren. Rond half 11 checken we uit en kijken nog even rond in Korçë.

33. Veel is er verder niet te zien. Ja, een blauw huis :mrgreen:

Afbeelding
Blue house at Bulevardi Fan Noli, Korçë by Timon91, on Flickr

Bij de stoffige Skybar van Korçë (de derde Skybar deze reis!), die niet ronddraait maar dat ook niet zou moeten doen, drinken we een kop koffie tussen een hoop overvolle instagramaccounts :lol: Het had me eerlijk gezegd heel weinig verbaasd als de Skybar van Korçë wél rond zou draaien, terwijl die dat eigenlijk niet zou moeten doen - want Albanië :mrgreen:

34. Na een overheerlijke burek houden we Korçë voor gezien en gaan we weer op pad. We pakken de bus richting Durrës van 12:00, met deze bus reizen we tot Pogradec om daar ook nog even rond te neuzen. Hier het skitterende busstation van Korçë, bij vertrek: een mooie verzameling oude bussen en riedelfurgons :lol:

Afbeelding
Korçë bus station by Timon91, on Flickr

35. Met de riedelmuziek valt het in deze touringcar mee, het is ook buitengewoon comfortabel om in zo'n bus te zitten in plaats van zo'n sardientjesfurgon :mrgreen: Het uitzicht onderweg is bewolkt, maar niet verkeerd :)

Afbeelding
On the road between Korçë and Pogradec by Timon91, on Flickr

36. Na een half uurtje komt het Meer van Ohrid alweer in zicht.

Afbeelding
Entering Pogradec from Korçë by Timon91, on Flickr

37. Pogradec is een semi-toeristisch plaatsje aan het Meer van Ohrid. Ergens in het centrum stappen we uit en lopen richting het meer.

Afbeelding
Rruga Rinia, Pogradec by Timon91, on Flickr

38. Het strand is nu verlaten, in de zomer zal het hier een stuk drukker zijn :lol: Sowieso is de Macedonische/Corendonistaanse kant veel meer toeristisch, maar ook Pogradec krijgt genoeg vakantiegangers te verwerken.

Afbeelding
Lake Ohrid shore, Pogradec by Timon91, on Flickr

39. Met mooi weer kun je hier best prima een biertje drinken, denk ik zo! :D

Afbeelding
Lake Ohrid shore, Pogradec by Timon91, on Flickr

40. Een verrotte pier met zelfmoordglijbaan ontbreekt ook niet hier.

Afbeelding
Dilapidated pier in Pogradec by Timon91, on Flickr

41. Vanaf de ontbindende pier gekeken naar de "skyline" van Pogradec.

Afbeelding
Pogradec seen from a pier in Lake Ohrid by Timon91, on Flickr

42. Het einde van de pier, het is uitkijken hier want het golvende water spat hoog op.

Afbeelding
Dilapidated pier in Pogradec by Timon91, on Flickr

43. Een aangespoelde pompoen :mrgreen:

Afbeelding
Pumpkin on the shore of Lake Ohrid, Pogradec by Timon91, on Flickr

44. Links: wél familie in West-Europa, rechts: géén familie in West-Europa. Conclusie van het verhaal: je kunt in Albanië een basic leven leiden (of lijden) zolang je je lokale familie als sociaal vangnet hebt, maar als je familie in het buitenland hebt die regelmatig geld stuurt heb je het toch duidelijk beter.

Afbeelding
Partly refurbished house in Pogradec by Timon91, on Flickr

Bij een hippe koffietent drinken we een frappé, tijdens het nuttigen daarvan worden we continu en ongegeneerd aangestaard door een aantal pieshka's :mrgreen:

45. We missen op een haar na de furgon van 14:00 naar Tiranë, maar om 15:00 gaat de volgende al. We "reserveren" drie plekken (een blaadje met naam erop neerleggen op een stoel) en eten dan nog wat bij een op het oog salmonellavrije kebabtent. Om drie uur verlaten we Pogradec, hier een poging het krappe interieur van onze riedelfurgon te fotograferen :lol:

Afbeelding
Furgon Pogradec-Tiranë interior by Timon91, on Flickr

46. De voormalige spoorlijn naar Pogradec volgt de weg, een paar km ten noorden van Pogradec ligt het niet meer gebruikte station. Hier kruisen we de spoorlijn, die ligt weg te roesten.

Afbeelding
Abandoned railway to Pogradec by Timon91, on Flickr

47. Het Meer van Ohrid zien we nu voor de laatste keer deze reis!

Afbeelding
Lin and Lake Ohrid seen from the bus by Timon91, on Flickr

48. We steken de bergpas over en niet veel later komt het reeds besproken plaatsje Prrenjas weer in zicht.

Afbeelding
Prrenjas seen from the mountains by Timon91, on Flickr

49. De oude spoorlijn volgt het grootste deel van de route de weg, hier een hoog spoorviaduct. Ik heb het al een keer genoemd, maar het is écht jammer dat je hier niet meer met de trein kunt reizen en hangend uit een open raam van het landschap kunt genieten :(

Afbeelding
Railway viaduct near Librazhd by Timon91, on Flickr

Tiranë bereiken we tegen zessen, waar we thuis onze spullen inpakken en wat chillen. 's Avonds eten we met z'n vieren (+vriendin van Accelerat) in een Italiaans restaurant met echt voortreffelijk eten. We sluiten de avond af met een biertje in een gave pub, niet ver van Accelerat's huis.

Donderdag 9 februari, het gaat een lange reisdag worden vandaag. We staan om half 8 op en vertrekken ongeveer 40 minuten later. In de hoofdstraat bij Accelerat's appartement zit het kantoortje van "Old Town Travel", die een busverbinding Tiranë-Podgorica uitbaat en je daarmee een hoop adnanellende voor het grensstuk naar Montenegro bespaart. Helaas blijkt de bus niet meer vanaf hier te rijden maar vanaf het Ring Center, een paar kilometer verderop. Gelukkig is het Albanië en is er altijd een oplossing, dus al gauw worden er tickets uitgeschreven, wordt er een taxi opgetrommeld, hebben we een ontbijtje gescoord, afscheid genomen van Accelerat en racen we richting het Ring Center, waar we precies om half 9 de bus halen :D

50. De Montenegrijnse bus is vrijwel leeg, naast Raver en ik zit er maar één andere passagier in. Later zou blijken dat ook de persoon naast de buschauffeur, die we voor conducteur hadden aangezien, ook een passagier te zijn :P

Afbeelding
Bus Tiranë-Podgorica-Kotor interior by Timon91, on Flickr

51. Met enige moeite worstelt de Montenegrijnse chauffeur ons door de Tiranese verkeerschaos. Hier een voorbeeldje daarvan :lol: Zowel de chauffeur als de passagier naast hem filmen tal van dit soort situaties op de weg, voor hen is het ook een exotische rit :lol:

Afbeelding
Traffic chaos in Tiranë by Timon91, on Flickr

52. De rit naar het noorden is comfortabel en niet heel boeiend qua landschap. Zodra we Shkodër naderen wordt het wat interessanter.

Afbeelding
On the road near Shkodër by Timon91, on Flickr

53. Vlak voor de grens stoppen we voor een half uurtje voor een koffie/toiletpauze. In Shkodër hebben we nog een paar extra passagiers opgepikt en onze laatste Albanese geld uitgegeven. Naast de weg ligt de enige internationale spoorlijn van Albanië: vanaf Podgorica loopt er een zijlijn naar Shkodër. Of er überhaupt nog iets rijdt weet ik niet, maar passagierstreinen hebben hier in ieder geval nooit gereden.

Afbeelding
Railway near the Albanian-Montenegrin border by Timon91, on Flickr

54. De grenscontrole is streng en efficiënt. Hier een hondenhok aan de Montenegrijnse kant van het grensstation, wat zich aan de oever van het Meer van Shkodër bevindt.

Afbeelding
Albanian-Montenegrin border station near Božaj by Timon91, on Flickr

55. Een laatste blik op Albanië, het was weer een tof bezoek! :D

Afbeelding
Albanian-Montenegrin border station near Božaj by Timon91, on Flickr

56. We volgen eerst de moerassige rietoevers van het Meer van Shkodër nog even...

Afbeelding
Lake Shkodra seen from the bus, Montenegro by Timon91, on Flickr

...daarna gaat in het in een rechte lijn verder naar Europa's lelijkste hoofdstad: Podgorica. Doordat de koffiestop wat uitgelopen is vrezen we dat we onze trein gaan missen, maar we hebben nog precies vijf minuten over. De trein komt echter in het volgende - tevens laatste - deel, waarin we terugkeren naar Servië en tenslotte huiswaarts gaan. Ik hoop dat ik jullie in dit deel een redelijke eerste indruk van Albanië heb kunnen geven, ook al hebben we de hoofdstad eigenlijk in z'n geheel overgeslagen. In Tiranë zijn we voornamelijk 's avonds en 's nachts geweest en verder is het hoofdplein momenteel ook gesloten vanwege werkzaamheden, anders had ik daar nog wel een fotootje van gemaakt. Albanië kan ik in ieder geval van harte aanbevelen als vakantiebestemming en het heeft nog veel en veel meer te bieden dan wat ik hier heb laten zien ;)

Ik ben vrij druk momenteel dus veel tijd om te schrijven is er niet zoals jullie wellicht al gemerkt hebben, maar uiteindelijk het komt allemaal wel ;) Voor nu dank ik jullie voor het meelezen en laat maar weten wat jullie ervan vonden! :D

_________________
Mijn Flickr account


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 09 apr 2017, 15:51 
Offline
Trans-Siberië Express

Lid geworden op: 03 aug 2008, 13:35
Berichten: 1341
Land: Andere
Locatie: Calgary
Leuk verslag! Het waren fantastische dagen met jullie over de vloer in Tirana. 8)

_________________
Rood en zwart.


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 09 apr 2017, 19:43 
Offline
Trans-Siberië Express

Lid geworden op: 20 jun 2009, 13:23
Berichten: 1066
Land: Nederland
Locatie: Den Haag Hbf
Mooi en een verslag met veel humor weer :lol:. Geeft wel inspiratie en welke gebieden zou je aanraden om te bezoeken specifiek?


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 10 apr 2017, 11:32 
Offline
Trans-Siberië Express
Gebruikersavatar

Lid geworden op: 09 jul 2008, 23:12
Berichten: 1164
Heb je weer leuk gedaan dit reisverslag.

Groetjes ben2


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 12 apr 2017, 20:11 
Offline
Maglev

Lid geworden op: 07 okt 2011, 08:34
Berichten: 485
Land: Nederland
Locatie: Enschede
Bedankt voor de reacties! :D
Citeer:
Leuk verslag! Het waren fantastische dagen met jullie over de vloer in Tirana. 8)
Nogmaals dank voor de gastvrijheid ;)
Citeer:
Mooi en een verslag met veel humor weer :lol:. Geeft wel inspiratie en welke gebieden zou je aanraden om te bezoeken specifiek?
In Albanië zou ik zeker Korçë aanbevelen, al is het wel een plek om met anderen heen te gaan - in je eentje zal je je wellicht gauw vervelen. Ook Tiranë moet je zeker bezoeken! Berat had ik graag nog bezocht, maar dat is er deze keer niet van gekomen. Gijorkostra en Sarandë (in het zuiden) zijn ook erg de moeite waard. Ik ben vijf jaar geleden in Sarandë geweest en vond het een erg relaxed oord :)

_________________
Mijn Flickr account


Omhoog
   
BerichtGeplaatst: 22 apr 2017, 13:41 
Offline
Maglev

Lid geworden op: 30 apr 2010, 01:11
Berichten: 391
Komt dit ook in aanmerking als Albanese riedel ?
https://www.youtube.com/watch?v=W6idCzQa2os

Let ook op de mooie paarse treinen :lol:


Omhoog
   
Berichten van vorige weergeven:  Sorteer op  
Nieuw onderwerp plaatsen  Reageer op onderwerp  [ 6 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC+01:00


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je kunt niet nieuwe berichten plaatsen in dit forum
Je kunt niet reageren op onderwerpen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten wijzigen in dit forum
Je kunt niet je eigen berichten verwijderen in dit forum

Zoek op:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Nederlandse vertaling door phpBBservice.nl & phpBB.nl.
[ GZIP: Off ]