Menu Uitrusting   Home > Uitrusting  Forum Info

  Home
  InterRail Info
  Planning
  Kosten
» Uitrusting
  Checklist
  Niveaus
  Landen Info
  Steden Info
  Onze Reis
  Reisverslagen
  Tips
  F.A.Q.
  Links
  Forum
  Webmasters
  Mail Ons
  Foto overzicht

 

Index A-Z
  Sitemap
  Zoeken


   NL | English

 
Wat moet je meenemen op InterRail? En wat mag je absoluut niet vergeten? Op deze pagina wat tips en handige links om je te helpen bij het inpakken van je tas.
Te beginnen bij die tas. Het is aan te raden om een een goede rugzak, een backpack mee te nemen. Daar kan je alles in kwijt en is makkelijk te dragen. Het beste kan je naar een speciaalzaak (bijvoorbeeld Perry Sport of Bever Zwerfsport) gaan om je te laten adviseren welk formaat voor jou het beste is. Dit hangt af van je eigen gewicht en lengte. Je kan alvast tassen gaan kijken op de pagina van Nomad. Je moet uiteraard niet te veel meenemen op je InterRail. Laat de inhoud van je tas bepalen wat je mee kan nemen en niet het aantal spullen de grootte van je tas. Neem naast je backpack ook een kleine rugzak mee. Deze kan je gebruiken om kleine dingen mee te nemen als je door een stad loopt en voor praktische zaken onderweg. Je discman, je InterRail-ticket en het Venetiaans glaswerk voor je oma.

Ook belangrijk is om twee paar schoenen mee te nemen. Een stevig paar, voor het loopwerk, en een paar om relaxt door een stad te lopen of de Spaanse balvirtuosen uit te dagen. Zorg dat je schoenen al zijn ingelopen. Dit voorkomt blaren. Hou er rekening mee dat je niet overal wordt toegelaten met sportschoenen. Goede voorbeelden zijn uitgaansgelegenheden. Bij casino's, kerken en het dorp Monaco moet je zelfs redelijk formeel gekleed zijn. Dus geen korte broeken en shirts zonder mouwen!
Wat wij echt kunnen adviseren is om reisgidsen te kopen.
De Lonely Planet bijvoorbeeld, maar ook de stedenboekjes van de ANWB zijn nuttig. Hier staat veel praktische informatie in zoals openingstijden van musea, adressen van restaurants, disco's en de beste busverbinding met je hotel. Vaak zit er bij dit soort boekjes een plattegrond. Als dit niet het geval is, koop er dan eentje. Vaak zijn ze ook gratis te krijgen.
Hieronder hebben wij een klein lijstje gemaakt van andere nuttige boeken.

    InterRail reisgids door K.C. Wanninger
    Lonely Planet (van het land/gebied waar je heen gaat)
    Thomas Cook Timetable (alle treintijden van Europa)
    Survival: S.A.S. handboek
    On The Rails Around Europe (The Practical Guide To Holidays By Train) door Melissa Shales
Deze boeken zijn te koop in divese boekhandels of online bij Bol.com en Proxis.nl
Goed, nu weet je een paar dingen om mee te nemen. Maar hoe voorkom je dat je lekker in de trein zit en opeens realiseert dat je iets vergeten bent (je reisgenoot, je InterRail ticket of iets anders nuttigs).
Ga dan naar onze checklist en maak je eigen lijst. Dit is zeer simpel te doen. Kruis aan wat je mee wilt nemen (uit een erg lange lijst), klik vervolgens op OK en je krijgt een handige, uit te printen, lijst. Zo voorkom je ook dat je onderweg iets achterlaat.


Tot slot nog een paar kleine dingen:

Neem CJP, of als je lid bent, neem je pasje mee. In het buitenland krijg je enorm veel korting op diverse dingen, van restaurants tot en met hotels. Voor meer informatie ga je naar CJP.nl.

Het is altijd slim om wat Euro's mee te hebben als je in het oostblok bent zodat je echte noodsituaties (zoals visums) kan voorkomen. De Amerikaanse Dollar wordt in het oostblok ook geaccepteerd.

Heb jij nog goede ideeŽn? Mail ze dan naar ons.
5 Laatste Posts:

» Toekomst forum
» Sticky WorldOnRails
verandert van
eigenaar
» Korting en Premium
Pass (incl.
REServe...
» Sticky Acties, kortingen
en andere
aanbieding...
» Warschau naar
Vilnius kan weer
per tre...


Nieuwste Gebruiker:

» burlhowk

Extra Info

Gerelateerd:

» InterRail Info
» Planning
» Kosten
» Checklist


Onze Partners:

»JSK Hosting
»31matches
»Inter-rail.it
»Inter-rail.org


Verwacht:

»Steden Info
»Top 50


Laatste Update:

» Tips
24-05-2013

 
  © World On Rails 1999 - 2016      Top Credits